Πώς να Κάνετε Έναν Πραγματικά Κλειστό Γάμο Χωρίς να Πληγώσετε τα Συναισθήματα των Άλλων

«Βοήθεια! Θα κάνω έναν κλειστό γάμο – θα είναι παρόντες μόνο ο αρραβωνιαστικός μου, εγώ, τα παιδιά μας, ένας φωτογράφος και ο τελετάρχης. Αυτό συμβαίνει για αρκετούς λόγους συμπεριλαμβάνοντας το γεγονός ότι ζούμε σε απόσταση 1.700$ από τους περισσότερους καλεσμένους μας. Θα θέλαμε να βρούμε έναν τρόπο να συμπεριλάβουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα που δεν θα παρακολουθήσουν την τελετή χωρίς να γίνουμε αγενείς και μειώνοντας την πίεση του να λάβουν μια πρόσκληση στην οποία θα απαντήσουν «Όχι». Οποιαδήποτε ιδέα ή σκέψη θα ήταν υπέροχη.»

Πώς να Κάνετε Έναν Πραγματικά Κλειστό Γάμο Χωρίς να Πληγώσετε τα Συναισθήματα των Άλλων - 1

Όταν γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι καλεσμένοι σας δε θα μπορέσουν να παρευρεθούν στον γάμο σας λόγω της απόστασης, κοντινής ημερομηνίας ή κόστους, είναι καλύτερο να στείλετε προσκλήσεις μόνο σε εκείνους που βρίσκονται πιο κοντά σας. Οι γονείς σας, τα αδέρφια σας και οι καλύτεροι σας φίλοι πιθανόν θα θέλουν να νιώθουν ότι συμμετέχουν ακόμη κι αν δεν μπορούν να παρευρεθούν, και ίσως κρατήσουν την πρόσκληση ως ενθύμιο. Αφού περιμένετε ότι οι καλεσμένοι σας δε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν, σταματήστε να στέλνετε προσκλήσεις σε άλλους πέρα από τα αγαπημένα σας πρόσωπα καθώς τους υποχρεώνετε να στείλουν ένα δώρο είτε παρευρεθούν στο γάμο είτε όχι. Μπορείτε να πείτε σε κοντινούς φίλους και συγγενείς που είναι καλεσμένοι και δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν «Παρακαλώ, μην στείλετε δώρα», εάν ανησυχείτε μήπως παρεξηγήσουν τον σκοπό της πρόσκλησης. Αν υπάρχει περίπτωση κάποιοι από τους καλεσμένους σας να έρθουν, καλέστε τους και αφήστε τους ίδιους να επιλέξουν τι θα κάνουν. Μπορεί να σας εκπλήξουν!

Πώς να Κάνετε Έναν Πραγματικά Κλειστό Γάμο Χωρίς να Πληγώσετε τα Συναισθήματα των Άλλων - 2

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να συμπεριλάβετε τους φίλους και την οικογένεια στον γάμο σας. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια βιντεοκάμερα ή να ζητήσετε από έναν φωτογράφο να αναρτήσει τις φωτογραφίες σας σε πραγματικό χρόνο (αν είναι δυνατόν). Ακόμη και μια σύντομη βιντεοκλήση ακριβώς πριν ή μετά την τελετή μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε συνδεδεμένοι με τους αγαπημένους σας που βρίσκονται μακριά την μεγάλη μέρα. Μετά τον γάμο, οι αναγγελίες μπορούν να σταλούν σε όποιον επιθυμείτε. Αλλά μην παρεξηγηθείτε αν κανένας δεν στείλει δώρο αφού λάβει την αναγγελία – δεν αναμένεται να το κάνουν.

Πώς να Κάνετε Έναν Πραγματικά Κλειστό Γάμο Χωρίς να Πληγώσετε τα Συναισθήματα των Άλλων - 3

Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε – ή κάποιος άλλος θα μπορούσε να σας παρέχει – μια δεύτερη (ή καθυστερημένη) τελετή. Αυτό μπορεί να συμβεί για παράδειγμα όταν την επόμενη μέρα πάτε μέχρι το σπίτι σας για επίσκεψη. Μια δεύτερη τελετή μπορεί να είναι ακριβώς όπως και η πρώτη – δεν υπάρχει όριο καλεσμένων και μπορείτε να στείλετε προσκλήσεις, να φορέσετε το νυφικό σας, να έχετε ουρά από καλεσμένους που θα περιμένουν να σας ευχηθούν και πρώτο χορό, προπόσεις, ένα γεύμα αλλά και να κόψετε μια γαμήλια τούρτα. Μπορείτε επίσης να κρατάτε μια ανθοδέσμη και να την πετάξετε, ή να την στείλετε ταχυδρομικά. Όπως γίνεται και με τις αναγγελίες γάμου, δεν αναμένεται οι προσκεκλημένοι σας να στείλουν ή να φέρουν γαμήλια δώρα, αν και πολλοί μπορεί και να το κάνουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*